4. Olasz Nagy Díj, Valeggioban.

2024.04.19-21.

Ez a verseny „előszobája” a világbajnokságnak, hiszen ugyanitt lesz megrendezve augusztus végén.

Több mint 300 lövész, közel 1000 indítás lesz. A lőtér minden szektorában fekete lőpor fog füstölni! A világbajnokságban érintett a HKLK is, Bartók Balázs Béla személyében. Neki ez a mostani nemcsak egy verseny hanem készülés az augusztusi megmérettetésre. Pénteken már ki is próbáltuk a lőteret, Mariette és Cominazzó versenyszámokat lőttünk. Szombaton folytatjuk.

Vasárnap véget ért a három napos Olasz Nagydíj. A „Sqadra HUN” ( magyar csapat) tagjai a HKLK tagjai voltak. A szombati versenynap elég viharosra sikerült. Akkor csapott le a vihar amikor a mi lőttünk. Félbe kellett szakítani. A verseny szünetben szakmai tapasztalat csere és kirándulás volt Solferino- ba és környékére.

Eredmények:

Kuchenrauter R kategóriában Bartók Balázs Béla 3.hely.

Csapatban több 4.helyet szereztünk. Amint a rendezők közzéteszik az eredményt, pontosítunk. ( nem hírdettek a záró rendezvényen csapat kategóriát, csak a meglevő adatok alapján tudjuk, hogy kb.hol végeztünk)

További magyar sikerek:

Dobos Tamás korong lövész kovás versenyszámban 1.hely, csappantyús kategóriában 3. hely

Wichester kategóriában

Tar Mihály 1., Németh Balázs 2. helyezést ért el.

Az autentikus „fa tábla” lövészetben, mind a hárman szereztünk trófeát.

Külön köszönet Németh Balázsnak, aki sokat segített a helyszínen a HKLK csapatának, valamint vezetőnk volt a solferinoi csata helyszínein. Köszönjük Dobos Tamás nak, hogy segített kiigazodni a nemzetközi forgatagban, Kovács Miklós tagtársunknak, aki táv tolmácsunk volt. Sokat tanultunk ebből a 3 napos versenyből amit a későbbiekben biztosan kamatoztatni fogunk.

Ne feledjük, augusztusban VB, ugyanitt!